Радници Алексинца траже пријем код министра привреде

protesМолимо вас да нађете мало времене и примите нас на разговор или нам пружите одговор на проблеме радника у Алексинцу и у вези стим  помогнете да решимо проблеме које имамо.

Велико незадовољство радника општине Алексинац се односи на неисплаћивање заосталих зарада по судским и извршним решењима.
У Алексинцу је преко три хиљаде радника очекује решавање проблема исплате заосталих зарада које су радници остварили у тренутку кад је држава преузела поступак приватизације у Алексиначким предузећима. Већина тих предузећа је отишла у стечај где су лошом продајом радници остали на улици,очекујући да им држава повеже радни стаж и исплати зараде које су они остварили у тренутку проглашења стечаја.Сва потраживања радника Алексинца се налазе у агенцији за приватизацију у Београду како је наложено уредбом Владе из 2012.годинеНезадовоњство радника у Алексинцу је кулмунирало одлуком председника Владе Србије да проблеме радника решава само у Нишу.Тренутно покушавамо да разговорима решимо проблеме радника и недозволимо да се протестима на улици дођемо до задовољавајућег решења.Радници Алексинца желе да буду третирани као и радници Ниша.
С тога Вас молимо да нам дате одговор  или примите на разговор везан за рад радне групе, када ће радна група доћи у Алексинац и решавати потраживања радника по судским извршним решењима. Спремни смо да вам уступимо просторије синдиката за несметани рад .