„Ставимо тачку на пљачку“

Удружење синдиката пензионера Србије и Удружење синдиката пензионисаних војних лица Србије у центру Београда одржали су данас протест, под називом „Ставимо тачку на пљачку“ незадовољни својим материјалним положајем.
Циљ данашњег протеста је, како је речено, да се поништи неуставни закон о привременом уређивању начина исплата пензија. Представници синдиката подсећају да се на данашњи дан навршава две године од подношења иницијативе за оцену уставности тог закона Уставном суду Србије.
Пензионери кажу да живе бедно, да су им пензије одузете неправедно и траже да оно што им је ова власт отела – то и врати. Они су упозорили да је материјални положај пензионера сваким даном све тежи и да од лепих речи представника власти не могу да живе.
Представник Удружења сидиката пензионисаних војних лица Србије Јован Тамбурић је рекао да протестом желе да искажу неслагање са реформама које су почеле и завршавају се на пензионерима.
Тамбурић је навео да ће допис са захтевима за побољшање материјалног положаја доставити председнику, премијерки, РТС и Уставном суду.
Након скупа на Тргу Николе Пашића, незадовољни пензионери су прошетали и до Председништва Србије.