Веће СССС негодује због поскуљена цене струје

У условима када у Србији и даље знатан број грађана нема посла, док многи напуштају земљу тражећи боље услове и веће плате, а већина грађана не може да живи од свог рада, бројна „ситна“ повећања цена основних животних намирница, која су се десила током године, и најновије поскупљење струје, неминовно ће довести до раста цена робе и услуга.
Незадоволјство овим повећањима, које и далје слаби куповну моћ већина грађана, СССС поткрепљује упоредним показатељима које говоре у прилог да се не може једнострано и изоловано посматрати цена струје за приватна домаћинства од нивоа зарада и укупних трошкова живота. Наиме, по свим статистичким показатељима, минимална зарада већ сада је за 10.000 динара мања у односу на минималну потрошачку корпу, а просечна зарада за близу 20.000 у односу на просечну потрошачку корпу.
Савез подсећа да су просечне зараде у реалном сектору ниже за скоро 4.000 динара од просека у Србији и да више од половине запослених прима зараду до 41.500 динара месечно.