Дневне архиве: април 8, 2019

11. Априла протест предшколаца у Београду

Због лошег материјално-социјалног положаја и бројних проблема са којима се годинама суочавају, запослени у предшколским установама Србије су приморани да одрже протест, како би скренули пажњу јавности и приморали власт да изнађе решење за ову делатност.
Протест, који организују Самостални синдикат предшколског васпитања и образовања Србије, Синдикат образовања Србије и Грански синдикат просветних радника Србије „Независност“, биће одржан у четвртак, 11. априла, у Београду.
На данашњој конференцији за новинаре ова три синдиката, указано је да је, упркос делатности која је од изузетне важности за друштво и велике одговорности коју имају у обавлјању свог посла, држава остала нема на захтеве запослених и синдиката који их заступају.
Председница Самосталног синдиката предшколског васпитања и образовања Србије, Босилјка Јовановић, рекла је да је забрана запошлјавања довела до смањеног броја извршилаца, да 30 одсто запослених ради на одређено време, да се не плаћа одговарајућа стручна спрема и накнада од три одсто за васпитаче који имају децу са посебним потребама, као и да поједине локалне самоуправе касне са исплатом зарада.

Наставите са читањем